Algemeen

Stichting Mbraze is in 2014 opgericht om jongvolwassenen in Nederland te ondersteunen in hun proces naar zinvolle deelname aan de maatschappij. Mbraze is opgericht en wordt geleid door Romayco Babb, Wim Maessen en Xandra Cremers. Allen hebben zij door professionele en persoonlijke ervaringen, kennis opgedaan van opvoeden, lesgeven aan en zorgdragen voor jongvolwassenen. Door deze ervaringen zijn ze allen geëngageerd om zich belangeloos in te zetten voor deze groep.

Mbraze’s community bestaat uit twee specifieke doelgroepen. Enerzijds ondersteunt de stichting jongvolwassenen in de leeftijd van 17 tot 25 jaar bij een zinvolle deelname aan de maatschappij. Anderzijds zet de stichting zich in voor mantelzorgers en familieleden van zorgvragende jongeren.

Niet voor niets heeft Mbraze haar naam te danken aan het Surinaamse woord voor knuffel ‘brasa’ en het Engelse woord ‘embrace’, wat staat voor omarming. De stichting biedt deze omarming in de vorm van structurele, zinvolle dagbestedingsactiviteiten en het ad hoc organiseren van korte vakanties voor jongvolwassen en mantelzorgers.

Tijdens alle activiteiten, workshops en korte vakanties staat empowerment centraal. Empowerment betekent ‘het versterken van mensen zodat ze volledig kunnen deelnemen aan de samenleving’. Stichting Mbraze ziet graag iedereen in zijn of haar kracht staan. De één heeft daar wat meer hulp bij nodig dan de ander. Om deze kracht te (her-)ontdekken en omarmen heeft Mbraze professionele tools ontwikkeld die bijdragen aan het versterken van jouw potentie.

Wil je hier meer over weten? Mail dan naar info@mbraze.org.

*/